Skip to content

De oorsprong van mijn kroketten ligt bij de garnalenvangsten van mijn vader. Hij is een fervent garnalenkruier en mijn moeder kon goed pellen waardoor wij vaak garnalencocktails aten. Als kok en liefhebber van goed eten vond ik het zonde dat de schillen van de garnalen altijd weggegooid werden. In die schillen zit een hoop smaak. En daar kwam bij dat de garnalencocktails wel eens mijn neus uitkwamen… Toen ben ik begonnen met het trekken van een bisque van de schillen van de garnalen en uiteindelijk ben ik salpicons gaan maken voor kroketten. Eerst ben ik dat hobbymatig gaan verkopen bij een paar restaurants en bij familie en vrienden. Mijn vriendin rolde toentertijd 60 kroketten in één uur. In die tijd waren wij daar enorm trots op. Dit werk deden wij naast onze drukke banen. Toen de productie uit de hand begon te lopen zijn we ermee gestopt.

Toch bleef het maken van kroketten en bitterballen altijd in mijn hoofd hangen. En in 2017 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan kijken hoe ik dit professioneel aan kon pakken. Begin 2018 had ik mijn eerste omzet en zijn mijn kroketten en bitterballen inmiddels niet meer weg te denken uit de verschillende restaurants en supermarkten op Ameland. Bij het maken van mijn bitterballen en kroketten vind ik het belangrijk om het zo lokaal en smaakvol mogelijk te maken. Waar kan, gebruik ik Amelander producten. Zo gebruik ik voor het vlees de Amelander Hereford-runderen. Deze runderen grazen aan de oostkant van Ameland op ’t Vennoot. Ze voeden zich met alles wat het beschermd natuurgebied daar rijk is. Dat proef je terug in het vlees, dat er zijn robuuste, ziltige en karakteristieke smaak aan dankt. Dat heb ik verfijnd tot een prachtige salpicon waarin Amelander mosterd is verwerkt. Het geeft mijn kroketten net het extra stukje pit. Daarnaast vind ik dat al mijn producten zo goed op smaak moeten zijn dat je al mijn producten zonder saus kan eten.

Daarnaast heb ik ook een samenwerking met Fryslân Fungies. Zij kweken oesterzwammen op koffiedik wat ze ophalen bij de lokale horeca en kantoorpanden in Leeuwarden. De oesterzwam is een goede vleesvervanger en met deze heerlijke oesterzwammen maak ik veganistische kroketten en bitterballen. Een circulaire bitterbal en kroket die ook nog eens smaakvol is!

Naast de Amelander rundvleeskroketten en -bitterballen maak ik nog meer smaken.

  • Chorizo-Oude Kaas
  • Amelander Garnalen
  • Bospaddenstoel-Truffel (vegetarisch)
  • Gerookte Zalm
  • Amelander Kaas

De verschillende smaken heb ik zowel in grote kroketten en snackkroketjes of bitterballen. Kijk gerust eens naar mijn assortimentslijst op deze website.

Voor al mijn smaken maak ik een eigen bouillon. Want ik ben van mening dat de vulling van een kroket dusdanig op smaak moeten zijn en dat is niet uit een potje te krijgen. Met veel liefde en geduld maak ik dan ook de verschillende bouillons wat je terug proeft in de kroket of bitterbal. Ik hoop dat na het lezen van deze informatie in ieder geval al het water ervan in je mond loopt en dat je mijn producten snel komt proeven.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website te analyseren.